Menu

Beilen & Omgeving

Beilen

Beilen is de hoofdplaats van de gemeente Midden-Drenthe en telt ruim 9800 inwoners. In Beilen en omgeving zijn niet alleen prachtige natuurgebieden te vinden, maar ook een rijke cultuur. Voor liefhebbers van geschiedenis, kunst en cultuur is Beilen een prima startpunt om Drenthe te ontdekken. Beilen heet niet voor niets ‘Het hart van Drenthe!’.

image

Centrum

Het centrum van Beilen biedt tal van winkels, supermarkten en restaurants. Iedere donderdag is er een weekmarkt op De Mark en op vrijdagavond is er Koopavond in Beilen. Parkeren is gratis!

image

Bereikbaarheid

De stad Beilen wordt ontsloten door de Rijksweg Zwolle-Groningen (A28) en de provinciale weg Emmen-Drachten (N381). Ook het centrum van Beilen is goed bereikbaar met de auto en kent geen parkeerproblemen. Parkeren is zelfs gratis. Het openbaar busvervoer wordt verzorgd door het vervoersbedrijf Arriva. Met de lijnen van deze maatschappij kan frequent vanuit een aantal plaatsen uit de gemeente gereisd worden.

Er zijn onder andere rechtstreekse streekvervoerverbindingen met Assen, Emmen en Hoogeveen. Beilen beschikt over een NS-station met verbindingen richting Zwolle en Groningen.

image

Natuur

Rondom Beilen vind men de natuurgebieden Terhorsterzand met recreatieplassen, Nationaal Park Dwingelderveld en het Scharreveld, een heidegebied dat perfect te voet en op de fiets is te verkennen.. Natuurlijk Beilen biedt volop recreatiemogelijkheden!

image

Onderwijs

Beilen beschikt over vijf basisscholen en er zijn diverse kinderopvangvoorzieningen aanwezig. Er zijn twee scholengemeenschappen voor het voortgezet onderwijs.

image

Sport & Ontspanning

De gemeente Midden-Drenthe biedt volop mogelijkheden tot sport en ontspanning. Naast het aantal sporthallen, voetbalvelden en tennisbaden, is er een manege waar paardrijlessen gevolgd kunnen worden. Ook beschikt de gemeente over een verwarmd binnenzwembad.

image